|
ANKIETA - Windows XP vs VISTA |
| Jaki system operacyjny wlaśnie posiadasz? |
| MS WINDOWS XP |
|
58% |
[ 10 ] |
| MS VISTA |
|
41% |
[ 7 ] |
|
| Głosowań: 17 |
| Wszystkich Głosów: 17 |
|
|
|
| Autor |
Wiadomość |
madiozo
|
Wysłany: Sob Sie 09, 2008 12:05
|
|
|
| nigdy xp nie bedzie mial szaty graficznej visty . .modyfikacje ktore sa dostepne w internecie to nie to samo co styl visty ..rozni sie duza iloscia szcegolowo ..po za tym ..modyfikacje na xp ..to od 50 do 200mb ram ..wiekszego zuzycia ..takze ..gdzie tu sens ? i pozniej problemy z odinstalowaniem |
|
|
|
 |
turbo

|
Wysłany: Sob Sie 09, 2008 12:47
|
|
|
| Jak sam zauważyłeś różnią sie tylko szczegółami.Pisząc modyfikacje xp miałem na myśli rasowanie rejestru systemowego i wyłączenie wszystkich zbędnych usług systemowych,a nie przyspieszanie aplikacjami.Jeśli coś idzie nie tak to istnieje coś takiego jak przywracanie systemu , a w skrajnych przypadkach kopia zapasowa.Więc nie pisz że czegoś nie można odinstalować. |
_________________ Poszukaj w www.google.pl |
|
|
|
 |
muszkin
|
Wysłany: Sob Sie 09, 2008 13:27
|
|
|
| no jezeli kopia zapasowa to inaczej odinstalowanie aplikacji no to masz racje ... heh . |
|
|
|
 |
sledzik
Moderator

Wiek: 21 Dołączył: 13 Cze 2006 Posty: 2076 Skąd: krainaWina
|
Wysłany: Sob Sie 09, 2008 16:34
|
|
|
To jest proste jak kostrukcja cepa przecież
uxthememultipatcher.exe i pliki .theme z neta ściagamy.
Kilka lat temu było to dużo trudniejsze do zrealizowania. |
|
 |
Qadrat

|
Wysłany: Sob Sie 09, 2008 20:31
|
|
|
| Ja tam dłuuuugo używałem XP, lecz z chwilą przesiadki się na laptopa z 2 rdzeniowcem i z 2gb ram na pokładzie otrzymałem oryginalną vistę home basic 64bit, miałem to przeinstalować na XP, lecz bardzo mi się ten system spodobał i tak jakoś zostało, chodzi bardzo szybko, różnica w wersji 32bit i 64bit zauważalna gołym okiem. |
|
 |
|
|