|
OzoForum

|
|
GTOŚ DZWONIŁ |
| Autor |
Wiadomość |
Gofer

|
Wysłany: Sob Kwi 28, 2007 17:09 GTOŚ DZWONIŁ
|
|
|
Abonenci sieci Orange (w badanych przeze mnie przypadkach - Nowy POP), nie posiadający aktywnej poczty głosowej, obecnie otrzymują wiadomości:
| Kod: | | Korzystasz z bezplatnej uslugi KTOS DZWONIL. Dzieki niej dowiesz sie SMSem o probach polaczenia sie z Toba. Zarzadzaj usluga pod *500. Wiecej na www.orange.pl |
Idąc po nitce do kłębka (w serwisie):
Ktoś dzwonił
Teraz dzięki bezpłatnej usłudze Ktoś Dzwonił dowiesz się, że ktoś próbował się z Tobą skontaktować.
Jeśli będziesz niedostępny, osoba dzwoniąca do Ciebie usłyszy komunikat informujący o tym, że jesteś poza zasięgiem lub prowadzisz rozmowę, a Orange poinformuje Cię o tej próbie połączenia.
jak się dowiesz
Otrzymasz SMS-a z informacją o próbie połączenia. Wiadomość ta zostanie wysłana z numeru, który próbował się z Tobą skontaktować. Dzięki temu możesz oddzwonić. Jeżeli ten numer znajduje się w Twojej książce adresowej, wiesz od razu kto do Ciebie dzwonił.
Wiadomość SMS będzie zawierać następujące informacje na temat próby połączenia:
* data i godzina
* powód przekierowania
* liczba prób połączeń z danego numeru
Usługa Ktoś Dzwonił zostanie włączona automatycznie jeżeli nie korzystasz z usługi Orange Poczta Głosowa.Włączenie odbywać się będzie stopniowo i potrwa kilka tygodni.
W związku z tym mam pytanie, czy ktoś z Was miał okazję przekonać się, że to naprawdę działa? Bo na testowanych przeze mnie numerach pomimo włączenia usługi, inicjujący połączenie słyszy sygnał zajętości, a abonent posiadający włączoną usługę faktycznie nie dostaje żadnych powiadomień. |
|
|
|
 |
milo
Licence 2 Grill

|
Wysłany: Sob Kwi 28, 2007 17:31
|
|
|
| W Erze to bylo 100 lat temu, no i w Erze dziala to bez prolblemu, a nawet jest usuga Juz jestem, czyli wysuyla sms do kogos kto sie probowal dodzwonic. |
_________________ kam bek |
|
|
|
 |
szpiq

|
Wysłany: Sob Kwi 28, 2007 17:48
|
|
|
nom, ja Ere potwierdzam a dokładnie heyah,
tak samo orange, znajomy ma już parę dni i przychodzi mu "Ktoś próbował się z Tobą skontaktować" smsem
[ Dodano: Sob Kwi 28, 2007 16:49 ]
| Cytat: | | Usługa Ktoś Dzwonił zostanie włączona automatycznie jeżeli nie korzystasz z usługi Orange Poczta Głosowa.Włączenie odbywać się będzie stopniowo i potrwa kilka tygodni. |
No zresztą jest napisane |
|
|
|
 |
Gofer

|
Wysłany: Sob Kwi 28, 2007 20:04
|
|
|
Zobaczcie co napisali:
| Kod: | (1/2
Dot. reklamacji. Potwierdzamy wystepowanie zaklocen w dzialaniu uslugi Ktos dzwonil. Przepraszamy za wynikle stad klopoty. Usuniecie zaklocen wymagalo wym |
| Kod: | (2/2
iany oprogramowania realizujacego usluge. Zostalo to juz zrobione. Zyczymy milego dnia |
Szkopuł w tym, że nadal nie działa. Ale numer! |
|
|
|
 |
darek17

Wiek: 23 Dołączył: 09 Maj 2004 Posty: 1492 Skąd: Ozorków / Lublin
|
Wysłany: Nie Kwi 29, 2007 01:27
|
|
|
| W plusie dziala od czasu do czasu |
_________________ Kto ma miekkie serce, musi miec twarda dupe |
|
|
|
 |
Stephanek

|
Wysłany: Nie Kwi 29, 2007 08:17
|
|
|
| No właśnie w erze jak się człek próbuje do drugiego dodzwonić i nie może to potem mu przychodzi powiadomienie że już jest available |
_________________ Pije bo chce, pije bo życie jest złe... |
|
|
|
 |
Crazygirl 8)

|
Wysłany: Nie Kwi 29, 2007 15:27
|
|
|
| Mi zadziałało parę razy... |
_________________ |
|
|
|
 |
|
|
Redakcja serwisu Ozorków.net nie odpowiada za treść tekstów na forum ozorkowskim.
Zawartość każdego postu na tym forum wyraża poglądy i opinie jego autora, a nie redakcji portalu Ozorków.net, administratorów czy moderatorów (poza wiadomościami pisanymi przez nich) i nie ponoszą oni za te treści odpowiedzialności.
Przypominamy, że każdy ponosi odpowiedzialność za treść swoich własnych wypowiedzi. Prosimy o zgłaszanie treści uznawanych za obraźliwe w celu moderacji. Jeżeli ktoś poczuje się urażony lub pomówiony wypowiedziami dotyczącymi jego osoby, może także dochodzić swoich praw drogą przewidzianą przez polskie prawo. |